maandag 9 februari 2009

Auckland, Northland & The Bay of Islands

G’day iedereen! Bedankt voor al jullie reacties. Leuk om te zien dat ik goed in de gaten word gehouden ;) Vandaag tijd voor een update. Eigenlijk stond het strand vandaag op de planning, maar het regent… Dus had ik tijd om even wat van me te laten horen vanuit het wispelturige Nieuw-Zeeland. Het weer is elke dag een verrassing.

Woensdag 4 februari ben ik in Auckland aangekomen. Samen met Florentine uit de oorspronkelijke reisgenotengroep ben ik naar Nieuw-Zeeland gevlogen. Wij hadden toevallig onze vluchten op dezelfde dag geboekt en dan vonden we allebei niet erg, anders waren we gelijk helemaal alleen in Nieuw-Zeeland aangekomen. Zij ging alleen couchsurfen bij iemand die haar ophaalde vanaf het vliegveld. Had ze van te voren geregeld. Nu was ik dus echt voor ’t eerst sinds m’n aankomst op mezelf aangewezen. Was wel even wennen.
Auckland was niet heel bijzonder, dus we besloten om de volgende dag (vrijdag) al te vertrekken naar The Northland. Dus hebben we een buspas geboekt en de volgende dag zijn we met de bus naar Paihia gereden. Daar was ’t erg druk i.v.m. het Waitangi festival. Heeft te maken met een verdrag tussen de Maori en degenen die kolonies gesticht hebben op Nieuw-Zeeland. Vraag me niet precies hoe ’t zit, want de reisleidster sprak met een nogal zwaar Nieuw-Zeelands accent… ’t Ging in ieder geval over de verdeling van ’t land.

Zaterdag zijn we naar het noordelijkste puntje van Nieuw-Zeeland gegaan, ook met de bus, naar Cape Reinga. Dat is een heilige Maori plek waar zielen de aarde verlaten. Schitterende plek om te zien (zie de foto’s ;)) Er komen ook twee oceanen samen, wat je kan zien aan de bruisende golven midden op zee.

Zondag wilden we het rustig aan doen na de lange reisdag van zaterdag, maar Florentine kwam een wandeling tegen in de Lonely Planet. Hij zou ongeveer 2 uur duren, dus daar zijn we vol goede moed aan begonnen. Toen we em uitgelopen hadden waren we erg trots op onszelf, want ’t was een pittige wandeling door een dichtbegroeid bos over heuvels. Alleen stonden we nu ergens op een verlaten bergweg… Zonder water. We waren gelukkig niet ver van de bewoonde wereld en daar hebben we water en citroenlimonade van een Maori man en z’n vrouw gekregen. Alleen bleek dat het nog een paar lopen was terug naar Paihia, dus dat stuk hebben we maar gelift. We werden meegenomen door een busje met 3 Canadezen en nog een meisje uit Amsterdam die mee aan ’t liften was. What are the odds! ’t Was een avontuurlijke dag dus en ’s avonds zijn we echt vroeg naar bed gegaan.

Dat was weer een heel verhaal vanaf de andere kant van de wereld! Volgende update komt waarschijnlijk uit… geen idee. Op dit moment heb ik nog even geen plan. Afwachten dus ;)

11 opmerkingen:

  1. Ik ben echt zooo jaloers :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige foto's! En wat maak je leuke dingen mee! Wees maar blij dat je daar zit, en niet meer in Australië, want daar woeden enorme bosbranden in het zuiden, en er zijn overstromingen in het noorden. Ga lekker door met mooie dingen zien en genieten hoor!
    Liefs, RA

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey Daaf,

    Wat een super gave foto's! Fijn om te lezen dat je t zo naar je zin hebt :) Ben benieuwd naar je volgende bericht.

    Liefs & een dikke kus Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hey Daaf, zie ik daar 'beestje'? :D Haha Cewl!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hey David,
    Net twee weken weg en al zoveel meegemaakt, geweldig hoor! Ben benieuwd naar het volgende avontuur...
    grtz, Carool & Michael

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hey David,

    Leuke verhalen, zo te horen verveel je je niet en ben je niet eenzaam. We worden bijna jaloers op je;)!
    Ik heb nog geen foto gezien waar je ons t-shirt aan hebt. Die verwachten we nog wel, maar je hebt nog ff te gaan.
    Geniet ervan,
    Groetjes Erik en Alexandra

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hey David,

    Hoe gaat het in Nieuw-Zeeland? Het zal daar wel een lekker temperatuurtje zijn?! Hier in Nederland sneeuwt het. Tenminste in Genemuiden;).
    We moeten vaak 's ochtends de ruiten van de auto krabben. Dat zul jij daar wel niet meemaken. Haha. Je bent ondertussen al weer een paar weken weg. De tijd gaat snel. De foto's zijn ook erg mooi. Ben je daar nou met een groep of alleen?
    Ik stuur je persoonlijk binnenkort nog een email.

    Heel veel succes en plezier nog.
    Ook namens mn moeder, oma, Ellis, Maarten, Beau, André en Rem!

    Groetjes & Liefs,

    Anne

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hey ouwe !

    Wat een gruwelijke verhalen nu al ! Ik zeg alvast hallo van wouter is te lui om zich aan te melden. Dat is een letterlijke quote van 2 seconden geleden in de derde persoon. Hier gaat dus alles lekker op de auto-pilot door. Ik kom net terug van Bangkok en had wouter op sleeptouw genomen, was erg lachen.

    Ik hoop dat je je lekker aan het verdiepen bent in de lokale lokaaltjes en ben benieuwd naar je volgende avonturen.

    De mazzel,

    Jeroen

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heej Heej,
    ben blij voor je dat je het zo naar je zin hebt!! geniet ervan en maak mooie dingen mee!! maar vergeet ons niet he :P
    liefs michelle

    BeantwoordenVerwijderen
  10. he druust

    alles goed dan daar. Ziet er uit of je het vet naar je zin hebt daar.HAHA. Lachen man die foto's mailen binnenkort wel. hier is het nog steeds minder weer koud enzo dan hb jij eht een stuk beter voor elkaar haha.

    Thierry

    BeantwoordenVerwijderen
  11. David!

    Focking mooie dingen maak jij daar mee man :) Hier is t ook wel een redelijk avontuur elk weekend als ik in die mooie golf weer 180km moet afleggen :p tot nu toe houdt ie t vol iig, ben er vet blij mee :D Ben blij dat je t daar naar je zin hebt, kijk alleen uit met Maori vrouwen, ik heb daar enge verhalen over gehoord:D Een maori vrouw was verliefd geworden op een jongen van mn studie en toen wilde t stamhoofd dat ze gingen trouwen:p toen is ie s nachts maar ontsnapt hehe, dus regel ze niet te hard :P
    godspeed!
    Leon

    BeantwoordenVerwijderen